Επίσκεψη στο Ιστορικό Αθλητικό Σωματείο του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Υγείας

Επίσκεψη στο Ιστορικό Αθλητικό Σωματείο του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Υγείας

Μαθητές και μαθήτριες της Α΄Τάξης του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου επισκέφτηκαν την Παρασκευή 5 Απριλίου τις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: “Ολυμπιακή Ιδέα και γνωριμία με τα Ολυμπιακά Αθλήματα” που υλοποιείται στο σχολείο. Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (Σ.Σ.Β) που ιδρύθηκε το 1911  είναι από τα παλαιοτέρα αθλητικά σωματεία της χώρας και έχει  διακριθεί για την προσφορά του στην προώθηση των αθλημάτων της σκοποβολής και της τοξοβολίας.

Οι προπονητές  του Σκοπευτικού Συλλόγου Ν. Μίχας και Δ. Μ. Τσαφετοπούλου , ανέλαβαν να παρουσιάσουν στα παιδιά τα Ολυμπιακά Αθλήματα της Σκοποβολής και της Τοξοβολίας αντίστοιχα,   τα ενημέρωσαν για τις εξελίξεις στα αθλήματα και τους έδωσαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στο Αεροβόλο τουφέκι και το Ολυμπιακό τόξο.

Τόσο η σκοποβολή όσο και η τοξοβολία, απαιτούν καλή φυσική κατάσταση, τεχνική κατάρτιση καθώς και καλή ψυχολογία. Οι αθλητές που ασχολούνται με τα αθλήματα αυτά μαθαίνουν να συγκεντρώνονται, να ελέγχουν το άγχος τους, να θέτουν στόχους και να τους πετυχαίνουν, ικανότητες που χρησιμοποιούν με επιτυχία σε όλη τους τη ζωή.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Στεργιόπουλος Ιωάννης, Τσιργούλα Βαΐτσα

 

Comments are closed.