ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ “ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ”

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ “ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ”

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο 8ο Γενικό Λύκειο Βόλου ημερίδα-δράση με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τον εγκέφαλό μας», στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τον Εγκέφαλο (Brain Awareness Week 2024). Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Νευροεπιστήμης και Αναπτυξιακών Διαταραχών του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής (Π.Τ.Ε.Α.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου ΓΕΛ, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές  γύρω από επιστημονικά ευρήματα των τελευταίων ετών σχετικά με τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις παρουσιάσεις εργασιών από τους μαθητές του λυκείου. Περισσότεροι από 40 μαθητές και μαθήτριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της καθηγήτριάς τους κ. Κωνσταντίνας Καλύβα και πραγματοποίησαν σύντομες εισηγήσεις, αλλά και παρουσιάσεις κατασκευών και καλλιτεχνικών δημιουργιών τους σχετικά με τον εγκέφαλο, τις λειτουργίες του, νευροαναπτυξιακές, αλλά και νευροεκφυλιστικές διαταραχές.

Στους μαθητές μίλησε η κ. Αντωνία  Καραγιάννη, Διατροφολόγος, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σχετικά με το πώς η διατροφή μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου, από την εμβρυική ηλικία έως τα βαθιά γεράματα. Παρουσίασε τροφές «φίλους» του εγκεφάλου, οι οποίες βελτιστοποιούν τη λειτουργία του και τη διαδικασία της μάθησης.

O Διευθυντής του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Νευροεπιστήμης και Αναπτυξιακών Διαταραχών κ. Φίλιππος Βλάχος, Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μίλησε σχετικά με μύθους και αλήθειες για τον ανθρώπινο εγκέφαλο και τον τρόπο που μαθαίνουμε.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές/τριες απηύθυναν τις ερωτήσεις τους στους επιστήμονες και συζήτησαν τις απορίες τους.

Ευχαριστούμε την κ. Καραγιάννη και τον κ. Βλάχο για την πολύτιμη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και την κ. Καλύβα για την επίβλεψη των εργασιών των μαθητών/τριών.

Παραθέτουμε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου:

Ημερίδα στο 8ο ΓΕΛ Βόλου για την εβδομάδα εγκεφάλου - Τα μυστικά της αποτελεσματικής μάθησης για τους εφήβους - e-thessalia.gr

«Ανακαλύπτοντας τον εγκέφαλό μας»: Επιτυχημένη δράση στο 8ο ΓΕΛ Βόλου - Magnesia News

Κατασκευές και καλλιτεχνικές δημιουργίες για τον εγκέφαλο από μαθητές του 8ου ΓΕΛ Βόλου  - Γεγονότα (gegonota.news)

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ-ΔΡΑΣΗ-768x576 8o-gel-egkefalos-696x458 Π1 Π2 Π4 Π9 Π5 Π8 Π3 Π6 Π7

Comments are closed.