20ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας 2024 – Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

20ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας 2024 – Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας

To Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024 στο 8ο Γυμνάσιο - 8ο Λύκειο Βόλου, Ορμινίου και Απόλλωνος στη Νέα Δημητριάδα (τηλ. 2421071072 και 2421051118) και σε ώρα που θα ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη (1η) φάση του 20ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας (τοπικός διαγωνισμός) για μαθητές της Α΄, Β΄και Γ΄ Γενικού Λυκείου.
Η εξεταστέα ύλη για την πρώτη (1η ) φάση του ΠΔΒ περιλαμβάνει την διδακτέα ύλη της κάθε τάξης η οποία καθορίστηκε για την σχ. χρονιά 2023-24, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων και λεζαντών. Η πρώτη (1η ) φάση του διαγωνισμού, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τη διαδικασία διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Γενικών Λυκείων, θα διαρκέσει τρεις (3) ώρες.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 26/1/2024. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται από κάθε μαθητή/τρια χωριστά μόνο για την τάξη φοίτησής του/της, με τη συμπλήρωση και υποβολή σχετικής φόρμας-δήλωσης στην ιστοσελίδα του ΠΔΒ (https://pdbio.pev.gr). Στη φόρμα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, η τάξη φοίτησης, το σχολείο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας. Κάθε μαθητής/τρια υποβάλλει τη δήλωση συμμετοχής του/της και γραπτώς στον/στη Διευθυντή/ντρια του σχολείου μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, συνοδευόμενη από την έγγραφη συναίνεση του γονέα/κηδεμόνα. Στη συνέχεια, κάθε σχολείο θα πρέπει να αποστείλει συγκεντρωτική κατάσταση μέχρι 29/1/2024 με τα στοιχεία των συμμετεχόντων/ουσών (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, τάξη φοίτησης και σχολείο) στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (στους/στις υπεύθυνους/νες για Διαγωνισμούς - Ολυμπιάδες).
Η σύνθεση και η επιλογή των θεμάτων, καθώς και η αξιολόγησή τους, θα γίνει από την Οργανωτική Επιτροπή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας 2024 της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων με την ευθύνη της Επιστημονικής Επιτροπής. Για τους μαθητές/τριες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία προβλέπεται προφορική εξέταση (μόνο στις ερωτήσεις ανάπτυξης) από Επιτροπή που συστήνεται με ευθύνη του Εξεταστικού Κέντρου. Σχετικά με την συμμετοχή των μαθητών/τριών και την έκδοση των αποτελεσμάτων θα τηρηθεί η ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (Νόμος 4624/2019, Γενικός Κανονισμός 2016/679 για την Προστασία Δεδομένων-GDPR).
Από την Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο ΕΔΩ

Comments are closed.